כאן
ועכשיו

סדנת תאטרון ותקשורת מקרבת

מהי “תקשורת מקרבת” ?

“תקשורת מקרבת” פותחה על ידי ד”ר מרשאל רוזנברג בשנות ה60. זוהי תקשורת לא אלימה וקרויה גם “שפת הג’ירף”. 

בבסיס המודל עומדת ההנחה כי כאשר אנו מכירים בצרכים שלנו ולומדים לתת להם מענה , השיח הפנימי והחיצוני שלנו יתנהל מתוך הקשבה והבנה ופחות ממקום של אשמה, שיפוט ודרישה.

בעזרת שפה זו נלמד לחבר בין הצרכים שלנו לבין הרגשות שעולים בנו כאשר הצרכים מקבלים או אינם מקבלים מענה. נלמד יחד איך למלא את הצרכים שלנו מבלי לפגוע באחר, ובהמשך נכיר, כמובן , גם בצרכים של הסובבים אותנו.

“תקשורת מקרבת” מיושמת דרך סימבולים. הג’ירף מסמל תקשורת מקרבת ולא אלימה ואילו התן מסמל תקשורת מרחיקה ואלימה. הסימבולים מסייעים לנו לשקף את התנהגותנו והם יהוו את כלי העבודה המרכזיים בסדנה. 

הסדנה מוכרת במערכת גפן מטעם משרד החינוך

מס הסדנה – 16875

מטרת התכנית:

  • הקניית מיומנויות תקשורת המסייעים במניעת אלימות ומצבי מתח.
  • עבודה בשיתוף פעולה כיתתי וקבוצתי.
  • יצירת שיח אמפטי ומכבד.

למי מותאמת הסדנה:

הסדנה מיועדת לבתי-ספר בפורמט כיתתי (כיתות ג’-ח’), חדרי מורים, הורים – ילדים , ולכל מי שרוצה לשפר את התקשורת הבין אישית והקבוצתית שלו.

אופן העברת התכנית:

4-7 מפגשים בני שעה וחצי הכוללים:

  •  מפגש מבוא 
  •  מפגשי עבודה
  • מפגש סיכום

במפגשים נדבר על סוגי אלימות שונים, ועל דרך התמודדות עם מצבים רגשיים הפוקדים אותנו במהלך היום יום, כמו: קנאה, דחייה, חוסר שביעות רצון, זלזול, לחץ חברתי ותסכול. הסדנה הינה אינטראקטיבית ומועברת באמצעות משחקי תיאטרון, מצגות, סרטוני עזר והצגות קצרצרות אותם נבנה ונציג במהלך השיעורים. דרך העבודה על ההצגות בסדנה נלמד לקיים שיח אמפתי באמצעות “תקשורת מקרבת”.